Vad innebär det att jobba på ett tryckeri?

Att jobba på ett tryckeri kanske inte är drömjobbet för vem som helst men vissa tycker av människor får utlopp för sin kreativa sida och får tillfälle till att skapa saker utifrån huvudet. Vad kan man då ha för arbetsuppgifter på ett tryckeri? Det ska vi gå igenom här.

 Vad finns det för uppgifter på ett tryckeri?

På ett stort tryckeri så blir uppgifterna mer avgränsade och enformiga då det behövs en hel anställning till varje litet moment till exempel som att bara sköta pressen som finns till just det momentet. På ett mindre tryckeri så får alla anställda göra allt från att paketera den färdiga produkten till att trycka och tillverka.

 Förr så fanns det inte datorer som man använder sig av idag på ett tryckeri. Då använde man händerna till att trycka. Idag så finns färginställningar, register och annat som behövs ställas in i datorn så att det ska bli mer effektivt och mindre risk för att göra fel.

 Att rengöra maskineriet och att sköta underhållet av dom är en av de uppgifter som finns på ett tryckeri, det kan vara enkelt eller väldigt avancerat tryckeri beroende på vad det är för typ av tryckeri.

 Det finns något som kallas för färgvärden och det är en av de viktigaste uppgifterna man kan ha på ett tryckeri för om man inte mäter de värdena rätt så blir slutprodukten av sämre kvalité så det är viktigt att vara uppmärksam på dom hela tiden.

 Vem borde jobba på ett tryckeri?
Man måste ha ett sinne för hantverk så att produkterna ser snygga ut och bra strukturerade. Man kan inte vara den som har tummen mitt i handen då det krävs lite kreativitet och handarbets kunnighet på en produktionsbyrå göteborg. Man får inte heller vara färgblind eller ha dålig syn då kvalitén på produkterna riskeras då.

 Det är bra att vara bekväm med att använda datorer eftersom att hela trycksystemet finns där, på vissa tryckei är programmen avancerade då det är en hel del som ska programmeras innan sakerna går till tryck.

 Jobbar du på ett mindre tryckeri är det bra om du tycker om att ha en god kommunikation med kunder och vara lyhörd på vad dom vill ha. Att vara sercviceinriktad och utåtriktad är också en egenskap som är bra att besitta. Ibland sker det missförstånd och då är det bra om du kan hantera sådana stressade situationer på ett lugnt och tillmötesgående sätt.

 Du borde även tycka om omväxlande arbete då du speciellt på ett mindre tryckeri får jobba med många olika arbetsuppgifter och det är inte ovanligt att du får göra alla steg i processen från kundhantering till att sköta dator och maskineri.

Posted on Categories All, B1, KE