Behöver du hjälp att flytta pianot? Läs det här

När det är dags för en pianoflytt så är det sällan man känner för att rulla upp skjortärmarna och göra det själv, för det går inte. Man behöver vara ett gäng starka personer för att flytta ett piano – åtminstone om det skall upp eller ner för en trappa. Skall man flytta ett piano bara på bar mark så är det betydligt enklare – särskilt om pianot har hjul. I den här artikeln antar jag att det är en värre pianoflytt du skall utföra och att du kommer behöva lyfta den i åtminstone en liten trappa.

Det är troligen inte smart att göra det själv

Om du inte har erfarenhet av tunga lyft och har väldigt starka vänner som kan hjälpa dig så är det inte en bra idé att försöka sig på en pianoflytt på egen hand. Däremot är det smart att hitta en bra och prisvärd flyttfirma som kan utföra pianoflytten åt dig! Visst kostar det några kronor men det är också mycket säkrare för både dig, pianot din flyttfirma och dina vänner.

Hur man hittar den bästa flyttfirman för pianoflytt

Ja det är inte raketforskning direkt, du öppnar upp din webbläsare – går in på Google och skriver in ”pianoflytt + din stad” så får du upp ett urval av flyttfirmor som erbjuder pianoflytt. Du kollar igenom ett tiotal hemsidor som erixonflytt – hemsida för flyttfirma och väljer ut de 3 som du tycker verkar vara bäst och mest seriösa. Du vill inte ha något bluff-företag utan F-skatt när du skall boka en pianoflytt. Det är bara dumt att ”spara” på det sättet. Oseriösa firmor är ofta billigare men då transporteras ditt piano i Göteborg utan försäkring av en flyttfirma, vilket innebär att de som bär pianot upp och ner för trappor (och utsätter sig för livsfara) inte heller är försäkrade. Så gör ett moraliskt val och välj en flyttfirma som har försäkring när du bokar din pianoflytt.

Begär offerter från 3

Från 3 flyttfirmor begär du offert, och sedan kan du välja den som har bäst pris och bäst villkor. Se till att den du väljer har full försäkring så du inte behöver stå för några eventuella skador själv. En pianoflytt är en farlig sak att göra så det är väldigt viktigt med försäkring, förlåt att jag tjatar.