Skall du renovera i hemmet? Här är några tips

Den eviga frågan är om man skall utföra renoveringen själv eller om man skall anlita en byggfirma för att få jobbet gjort. Och det finns egentligen inte mycket jag kan säga om det förutom att vissa arbeten är viktigare att de blir korrekt utförda än andra. Om du skulle missa någon centimeter när du sätter upp en ny innervägg så kanske det blir lite fult men det är inget förödande misstag. Om du däremot gör samma tabbe i badrummet så kan det stå dig väldigt dyrt.

Anlita byggfirma där det behövs

När du skall göra omfattande renoveringar i kök och badrum tycker jag att det är en bra idé att låta en byggfirma göra jobbet. Då blir det gjort enligt ett fackmannamässigt sätt vilket gör att du inte får problem med försäkringsbolag om något skulle hända. Fuktskador är bland de dyraste skadorna och undvik dem genom att hyra en byggfirma som har snickare man kan få på sin bostad och det är inget man vill ska vara orsakat på grund av att man själv som lekman har gjort en undermålig renovering i badrummet. Särskilt om man bor i ett lägenhetshus så andra blir drabbade.

När det inte behövs

Om du skall göra små ombyggnationer, sätta in extra väggar eller byta karmar eller göra ett valv så är det ganska onödigt att anlita en byggfirma. Så länge man har lite byggvana och mäter ordentligt så kommer sådana arbeten att gå bra och vara enkla att utföra. Dessutom finns det ingen risk för att ett försäkringsbolag skulle lägga sig i eftersom det sällan finns anledning till problem för sådana byggen.

Kolla så din byggfirma är seriös

Även om man anlitar en byggfirma för en renovering i badrummet så är det inte säkert att de utför arbetet på ett fackmannamässigt sätt som utlovat. Många byggfirmor är oseriösa bedragare och det tåls att varna för. Se till att din byggfirma som du anlitar har F-skattsedel och i övrigt verkar vara seriös. Det finns många som kan tänka sig att ta svart betalt och det kanske blir lite billigare men då går du miste om försäkringar och garantier.