Nu kan du få ekonomiskt stöd för att installera solpaneler på ditt tak

Solceller kanske inte är det första man tänker på som energikälla här i Sverige där vädret oftast förknippas med mörka vintrar och mycket regn och rusk. Men faktum är att det inte spelar så stor roll för solpaneler tar upp så mycket solljus och fungerar alldeles utmärkt som energikälla även här i Sverige. Från och med 1 januari 2018 har regeringen också beslutat att alla som installerar solpaneler på sina tak har rätt till ekonomiskt stöd för att på så sätt uppmuntra fler till att börja använda förnybar energi. Flera roliga anledningar till att satsa på solpaneler helt enkelt!

Regeringen har beslutat att du kan få investeringsstöd på upp till 30 procent för de kostnader det innebär att installera solpaneler. Dessutom ingår uppsättning av solpaneler som hantverk och det går att söka om RUT-avdrag för solcellsinstallationer. I dessa tider där vi måste tänka på miljön känns detta verkligen som ett välkomnande beslut och helt rätt väg att gå i kampen mot förnybara energikällor istället för att använda oss av kärnkraftverk eller andra fossila och miljöfarliga metoder.

Hur fungerar då solpaneler? Utvecklingen av solpaneler har gått snabbt och idag går det faktiskt att montera solpaneler på alla sorters av tak med hjälp av en takläggare, och det finns flera fördelar med solpaneler. Bland annat sänks kostnaden för elkonsumtion, du får grön elproduktion, elproduktionen blir helt tyst utan miljöfarliga utsläpp av takläggare runt om solna, väldigt lång livslängd och anpassningsbara för just ditt hus och din elkonsumtion.

Du måste inhandla dina solpaneler med takläggare i solna själv och sen kan du få hjälp med monteringen av en takläggare som ser till att solpanelerna kommer på plats som de ska. Självklart finns det också företag som både säljer och monterar panelerna, men detta är också i grund och botten takläggare som gör takarbeten hos takläggarestockholmslän.se så det kan vara värt att kika runt på flera olika alternativ innan montering. Det är inte alla takläggare som erbjuder tjänsten att montera solpaneler, men eftersom det blir allt vanligare som energikälla och eftersom det nu också går att på ersättningsstöd av regeringen för monteringen och takarbeten stockholm som kommer de flesta takläggare såklart också kunna ta emot dessa jobb. Det finns absolut många fördelar med solpaneler och om man går i husbyggetankar är det absolut en aspekt att titta närmare på för att göra takarbeten men också både sig själv och miljön en god gärning. Det är kanske inte helt gratis att installera, men eftersom man nu både får ersättning, ROT-avdrag plus mindre elkostnader i framtiden kan man se det som en långsiktig investering där man garanterat kommer få tillbaka pengarna på sikt.