Ett extra skydd

Efter man har genomfört en fasadtvätt kan det vara viktigt att tänka på ett framtida skydd. Ett vanligt alternativ är klotterskydd. Precis som det låter är det ett skydd mot klotter, en vanlig form av skadegörelse som kostar skattebetalarna och företagare flera miljoner kronor varje år. Klotterskydd är ett tunt lager vax som appliceras på din fasad efter en fasadtvätt. Om någon därefter klottrar kan man enkelt skölja av skadegörelsen utan att fastigheten har tagit skada. Fördelarna med detta skydd, förutom skyddet mot klotter, är att det ger skydd mot alger och mögel. Vilket innebär att även fast din fastighet kanske inte vanligtvis utsätts för skadegörelse som klotter har ett bra skydd mot föroreningar i luften.

Likt vid fasadtvätt finns det flera företag som lägger klotterskydd. Vi erbjuder de skyddet som service vilket innebär att de snabbt är ute och sköljer bort vaxet och klottret. Efter lägger de dit ett nytt lager av vax för ytterligare skydd i framtiden. Detta kan passa fastighetsbolag eller andra konstellationer som äger flera fastigheter.

Avslutningsvis kan vi konstatera att klotterskydd är en bra idé efter att du tvättat fasaden. Oavsett om det ska skydda mot just klotter eller andra former av föroreningar.