Hur man slipar golv effektivt 

Att slipa golv kan ta tid men gör man det rätt, så blir golven som nya igen. Utför man en golvslipning själv är det smart om man hyr rätt maskiner för arbetet för att underlätta. En hållbar och snygg golvslipning utförs i flera steg för att det ska bli ett snyggt slutresultat. Vill man få avlastning och få arbetet utfört av andra, kan man anlita firmor med personal, som golvslipare göteborg, som kan slipa golven med maskiner, samt utföra arbetet snabbt och smidigt. 

Slipa golv själv 

Ska man slipa ett golv själv som är ett trägolv, ska man alltid först se till att kontrollera om det går att slipa om det. Trägolv med tjock yta brukar gå bra att slipa om, men har man ett golv av laminat med tunn yta, går det inte att slipa om. Grundregeln är att man alltid slipar golven i tre steg med grovslipning, mellanslipning och sist finslipning. Det kan alltid vara klokt att rådgöra med expertis inom butiker med bygghandel vilket slippapper man behöver till golvet. Små ytor kan man slipa för hand, men större ytor är bättre att slipa med en maskin. En sådan slipmaskin kan man hyra från många professionella firmor för runt 400-500 kronor per dag och de kan ofta erbjuda bra försäkringar om något inträffar. Efter att man slipat färdigt, är det viktigt att få bort allt slipdamm för att sedan ytbehandla. Ytbehandling finns i flertalet märken och val där man kan olja, lackera eller använda såpa. Såpa kan man till exempel använda på trä som ska ha kvar den där äkta träkänslan, medan lack gör det mer blankt. Man kan även betsa innan lackering för en annan nyans på golvet. 

Anlita golvläggare 

Vill man få arbetet gjort smidigt och snabbt samt slippa städa upp allt slipdamm, kan man hellre anlita en kunnig firma med golvläggare. Golvläggare har alltid specialistkompetens inom allt med golv och kan även slipa golv. När man anlitar skickliga golvläggare till golvslipning, brukar personalen ofta använda sig av de mest moderna golvslipningsmaskinerna. Personal som slipar golv brukar också ha stor kunskap kring skyddsutrustning och ser till att skapa en så dammfri miljö som möjligt under processen. Anlitar man golvslipare slipper man helt enkelt de risker som finns med dammet som kan orsaka allergier eller utlösa astma. 

Fördelar med att slipa golv 

Det finns många bra fördelar med att slipa ett golv och en av dessa är att golvet kommer se helt nytt ut och förbättra rummet. Det är positivt för trivsel i hemmet, eller om man till exempel ska sälja sin bostad. En annan fördel är att golven blir lättare att hålla rena, samt motverkar allergier tack vare att ett nytt golv inte drar åt sig lika mycket damm som ett gammalt. Genom att slipa golven håller det också längre för all form av slitage.