Läckage i hemmet?

Det finns många anledningar till att du kan drabbas av läckage i hemmet och dessutom olika typer av läckage. Det kan vara vatten som kommer in utifrån eller så kan det vara saker som kommer ut ur huset som du inte vill ska komma ut ur huset. Värme till exempel. Vi betalar alla relativt höga priser för att värma upp våra hus och att då ha ett läckage som gör att värmen åker ut i friska luften är verkligen att elda för kråkorna. Det är inte lätt att hitta läckage av värme och det gör att det ofta är en stor apparat som ska igång för att det ska göras ordentligt. Det bästa är naturligtvis om du kan säkerställa att ditt bygge inte kommer att läcka någon värme redan när du bygger det men så är det inte alltid. Ibland är skadan gjord och du behöver fixa till det efteråt.

Anlitar du en firma som arbetar med läckage på detta sätt så kommer de att kunna hjälpa dig. Du har kanske märkt att det drar inomhus och att det är kallt även fast elementen är på. Då är det en bra idé att be om hjälp. med hjälp av värmekameror och andra instrument så kan de lokalisera var det sipprar ut värme från huset och sedan åtgärda det. Det vanligaste är att det är ett läckage vid olika typer av infästningar i huset. Du kanske har byggt en ny terrass eller uteplats och på något sätt har det bildats ett läckage i huset. Ett värmeläckage är, förutom att det är dåligt för din plånbok, även riktigt dåligt för miljön. All värme vi har inomhus kommer ifrån naturen på något sätt och det kan vara så att du använder upp ved, eller ännu värre, olika typer av fossila bränslen till ingen nytta när du bara värmer upp för att det ska försvinna ut i luften.

Något som firmor alltid tittar på när det kommer till värmeläckage är typen av isolering. Är det ett gammalt hus kan det vara så att det inte har en så hög standard på isoleringen och att den måste bytas. Isolering är till viss del även en förbrukningsvara och allt för gammal isolering kan behöva bytas och det kan vara anledningen till att ditt hus läcker värme. Då behöver man gå upp på vinden för att byta isolering eller kanske till och med bryta upp väggar för att uppdatera huset.

Posted on Categories All, B1, KE